Reiki

Reiki” is het Japanse woord voor “universele levensenergie”. Bij een Reikibehandeling stroomt er universele levensenergie via de kruinchackra naar binnen. Deze energie stroomt dan door de handen (handchakra’s) om daar waar nodig het lichaam van een persoon te behandelen.

Tijdens Reiki zijn de handen van degene die de chakra geeft open, zodat hij of zij de universele levensenergie kan overbrengen.

Bij een Reikibehandeling ligt u op een massagetafel, terwijl u aan de voor of achterzijde van het lichaam behandeld wordt. Bij specifiek pijn worden deze ook nog eens op deze plek behandeld. Tijdens een Reikibehandeling wordt u door een relaxt muziekje en een aromageurtje helemaal ontspannen.

Na een Reikibehandeling bent u weer helemaal in balans.

Reiki is een niet-conventionele geneeswijze van Japanse oorsprong, gebaseerd op “energetische” genezing door handoplegging. Het wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt om fysieke, emotionele en mentale problemen te genezen. Het PetraBoom Instituut biedt Reiki cursussen aan voor mensen die willen leren hoe deze krachtige vorm van energie genezing te gebruiken.

Wat is Reiki en hoe werkt het?

Reiki is een vorm van energieheling die al eeuwenlang wordt gebruikt om verschillende fysieke, emotionele en mentale problemen te behandelen. Men zegt dat Reiki werkt door de natuurlijke energievelden van het lichaam in evenwicht te brengen, wat genezing op alle niveaus helpt bevorderen.

De geschiedenis van Reiki

Reiki is een Japanse geneeswijze die al eeuwen bestaat. Het is gebaseerd op het principe dat energie kan worden gebruikt om het lichaam en de geest te genezen. Reiki werd herontdekt door een man genaamd Mikao Usui aan het eind van de 19e eeuw. Hij begon deze geneeswijze aan anderen te onderwijzen, en uiteindelijk verspreidde het zich over Japan en vervolgens naar het Westen.

Reiki wordt tegenwoordig over de hele wereld beoefend, en veel mensen hebben het nuttig gevonden bij het verminderen van stress, het bevorderen van gezondheid en veiligheid

De voordelen van Reiki

Reiki is een niet-conventionele geneeswijze, gebaseerd op “energetische” behandelingen door handoplegging. Het wordt al eeuwenlang in Japan gebruikt voor genezingsdoeleinden en heeft meer recentelijk in het Westen ingang gevonden als aanvullende therapie. Reiki behandeling biedt vele voordelen, waaronder: verlichting van pijn, angst, vermoeidheid en stress; verbeterde slaapkwaliteit; verhoogde energieniveaus; en algemene verbetering van het welzijn.

Reiki is een holistische behandeling die kan worden gebruikt om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te ondersteunen. Het kan heilzaam zijn voor een breed scala van aandoeningen, zowel lichamelijk als geestelijk. Reiki is veilig voor alle leeftijden en kan naast andere medische behandelingen worden gebruikt.

Een Reikibehandeling bevorderd onder andere:

  • Ontspanning in lichaam en geest
  • Het voorkomen van een burnout
  • Meer energie in je lichaam
  • Pijnvermindering
  • Een Reikibehandeling is aan te raden bij:
  • Bij lichte depressiviteit
  • Als u gestresst bent
  • Slapeloosheid
  • Koude voeten
  • Vermoeidheid