Hotstone massage

Eén van de mooiste en meest indringende massages is de Hotstonemassage. Hotstonemassage is een relatief nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het in principe al eeuwen oud is. Het is een massage met behulp van “warme” basaltstenen (gestold lava). Deze stenen worden o.a. in Mexico in rivierbeddingen gevonden. Ze hebben ronde gladde vormen, dit komt omdat ze eeuwenlang door het water zijn gepolijst. Deze stenen hebben een grote dichtheid en een hoog ijzer- en magnesiumgehalte. Hierdoor kunnen de stenen de warmte langer vasthouden en geeft deze op een natuurlijke wijze af aan het lichaam.

Hot stone massages zijn uitstekend voor ontspanning!

Een hotstonemassage is een weldaad voor lichaam en geest.

De stenen worden in een speciale heater opgewarmd tussen de 40 en 45 graden. Eerst worden er een aantal basaltstenen op, en eventueel, naast u gelegd, zodat het lichaam kan wennen aan de warmte. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met een lekkere olie om de stenen goed te laten glijden. Daarna wordt er met de basaltstenen gemasseerd. Door de combinatie van warmte, beweging en druk kan men dieper in het spierweefsel doordringen. Dit zorgt ervoor dat de massage heel erg ontspannend is.

PetraBoom Massage Instituut biedt een hot stone massage die je zeker zal ontspannen en verjongen.

Wat is een hot stone massage?

Een hotstonemassage is een vorm van massagetherapie waarbij gladde, verwarmde stenen worden gebruikt om spierspanning en pijn te helpen verlichten. De warmte van de stenen helpt de spieren te ontspannen, waardoor de therapeut een diepere, meer therapeutische massage kan uitvoeren. De PetraBoom Instituut’s hot stone massage zal je zeker een verfrist en verjongd gevoel geven

Hoe werkt een hot stone massage

PetraBoom Instituut biedt een hot stone massage aan, waarvan gezegd wordt dat het zeer heilzaam is. De stenen worden verwarmd en vervolgens gebruikt om de rug van de persoon te masseren. Er wordt gezegd dat dit de bloedsomloop bevordert, stress vermindert en vele andere voordelen heeft.

Wat zijn de voordelen van een hot stone massage?

Een hotstonemassage is een vorm van massagetherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van verwarmde stenen. De warmte van de stenen dringt diep door in het spierweefsel, waardoor pijn en spanning worden verlicht. Bovendien helpt de masserende werking van de stenen de bloedcirculatie en de lymfedrainage te verbeteren. Het resultaat is dat u zich na een hotstonemassage ontspannen en verfrist zult voelen.

De hotstonemassage is aan te raden bij:

  • Slechte doorbloeding,
  • Gewrichtsproblemen,
  • Acute en chronische spierproblemen,
  • Spanningen in het lichaam en algehele moeheid,
  • Voor mensen die hun lichaam lekker willen laten ontspannen.